Home > Onderzoek > Research institutes > Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU

Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU

logo ACE

Het Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU (ACE@VU) is één van de vier vestigingen van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). De andere drie vestingen van ACE zijn gelokaliseerd op de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

De missie van ACE is om het ondernemersklimaat in de regio Amsterdam te bevorderen door het stimuleren van ondernemerschap en ondernemend gedrag onder de Amsterdamse studenten en door het verrichten van onderzoek dat bijdraagt aan succesvol ondernemerschap in Nederland.

Deze doelstelling wordt gerealiseerd door het verzorgen van en bijdragen aan reguliere onderwijsactiviteiten van de VU (o.a. de Minor Ondernemerschap, de Master specialization Entrepreneurship, Master- en PhD theses in Entrepreneurship).

Daarnaast worden er buitencurriculaire activiteiten georganiseerd, zoals de Summerschool Ondernemerschap, de Entrepreneurship Day en seminars op het gebied van ondernemerschap. Voor de VU alumni-ondernemers is een community opgebouwd en elke maand kan een VU alumnus-ondernemer zich presenteren op de ACE@VU website.

Het verrichten en publiceren van wetenschappelijk onderzoek op nationaal en internationaal niveau op het gebied van ondernemerschap is ook een belangrijke taak van ACE@VU. Tevens legt en onderhoudt het center contacten met bedrijfsleven, overheid en not-for-profit sector door middel van samenwerking op projectbasis.

Het Amsterdam Center for Entrepreneurship at VU heeft een eigen website, zie www.acevu.vu.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl