Home > Onderwijs > Postgraduate opleidingen > VBA Investment Management

VU - VBA Opleiding Investment Management

Dé Nederlandse opleiding voor beleggingsprofessionals

De part-time opleiding Investment Management leidt u op tot allround beleggingsdeskundige. Daarbij richt het programma zich niet alleen op het opdoen van kennis, maar ook op het herkennen, analyseren en oplossen van actuele en praktische problemen. Het diploma staat garant voor het succesvol functioneren in tal van beroepen op financieel en beleggingsgebied.

 

Breed scala aan onderwerpen

De opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen uit de financiële en beleggerspraktijk zoals asset-allocatie, fundamentele analyse en waardering, macro-economie, portfoliomanagement, derivaten, alternatieve beleggingen, wet- en regelgeving.

Een oud-student aan het woord

De postgraduate opleiding Investment Management kenmerkt zich als een inhoudelijk sterke opleiding. Wanneer je jezelf verder wilt specialiseren in het beleggingsvak is deze opleiding aan te raden. Het brede vakkenpakket en het gebruik van veel praktijk cases komen van pas bij een verdere carrière in de beleggingswereld.

Tjumme van Bijsteren, Portfolio Manager Capital Management & Treasury a.s.r.

Docent aan het woord

De opleiding Investment Management is een all-round opleiding in het beleggingsvak. Maar het programma biedt veel meer dan alleen een prima theoretische basis. De interactie met vakgenoten en docenten uit de praktijk, alsmede de te produceren werkstukken dwingen studenten om de theoretische kennis in meer praktische richting aan te wenden. Daarbij spelen initiatief, creativiteit en professionaliteit een belangrijke rol. Zo worden studenten klaargestoomd voor het echte werk. Door de veelzijdigheid van het programma zijn de studenten over de volle breedte van het beleggingsvak goed inzetbaar. Het volgen van de opleiding verhoogt de waarde die men heeft voor de financiele instellingen waar men nu werkt of nog zal gaan werken. Zo geeft de opleiding een sterke impuls aan de employability van de student.

Han de Jong, Chief Economist ABN AMRO

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl